האינטליגנציה התוצאתית

עם הפרישה מצה"ל עוסק הפרט לא מעט בשאלת ההצלחה ,האם ניתן להצליח באזרחות באותם כלים? האם ההצלחה היא שכפול של מה שעשינו קודם לכן?
ספר חדש שיצא לאחרונה מאת דר' דיתי קליין שופך אור על האינטליגנציה תוצאתית והיכולת לניהול עצמי ממוקד תוצאות ככלי מרכזי בהצלחה.
מבריף קצר זה ללמוד כי האינטליגנציה התוצאתית היא המשפיעה ביותר על ההצלחה וניתנת לשיפור משמעותי אצל כל בני האדם (ולהבנתינו כמערכת המלווה פורשי צה"ל שנים רבות על אחת כמה וכמה פורשי צה"ל המורגלים בתוצאתיות)


רובנו נסכים כי בעולם התזזיתי שבו אנו חיים, ככל הנראה צריך יותר מאשר אינטליגנציה שכלית בכדי להצליח – ולפעמים לא צריך שכל בכלל… אז מה כן? כסף? מזל? ידע? קשרים? או אולי שאפתנות? יצירתיות? אינטליגנציה רגשית?
כן. כל אלה בהחלט יכולים לעזור – אולם המכנה המשותף לכל אלה הזוכים להצלחה מתמשכת הינו אינטליגנציה תוצאתית.

כדי להסביר מהי אינטליגנציה תוצאתית ומדוע היא המכריעה את מידת ההצלחה בחיים, בעבודה ובעסקים – ראשית כדאי לדעת מהי אינטליגנציה, כי אמנם המושג אינטליגנציה אפוף הילה רבת רושם וחשיבות, אך מהו בעצם אומר?
מרבית החוקרים מסכימים כי אינטליגנציה = יכולת, אבל אינם מסכימים כלל בנוגע לסוג היכולת עליה מדובר – ונראה כי מספר סוגי האינטליגנציות הקיימות, דומה מאוד למספר העוסקים בתחום… האינטליגנציות הפופולאריות ביותר
בימינו הן האינטליגנציה השכלית ואינטליגנציה הרגשית, וכל אחת מהן טוענת לכתר "האינטליגנציה המשפיעה ביותר על ההצלחה" – אך מסתבר כי קיימות אינטליגנציות רבות נוספות.

מגוון יכולות – אינטליגנציה מנהלת הצלחה אחת!
כפי שמרחיב הספר, לכל אחד מאתנו כמה סוגי אינטליגנציות שונות, שהן היכולות המרכזיות המאפיינות אותנו – והאינטליגנציה התוצאתית היא היכולת האישית שלנו, לנהל אינטליגנציות אלה לכדי מקסימום תוצאות הצלחה.
היות ואינטליגנציה זו הינה יכולת ניהולית במהותה, הרי שניתן לומר כי בחיים בדומה לעסקים, ניהול הינו הגורם המשפיע ביותר על מידת ההצלחה לאורך זמן – והבשורות הטובות הן כי ניהול אפשר ללמוד!

פרופסור פיטר דרוקר, אבי תורות הניהול המודרני אמר כי ניהול איננו עניין של תחושה או כישרון מלידה, אלא מיומנות אותה יכול ללמוד כל אדם בעל כושר תפיסה רגיל – והוסיף כי במאה ה-21 יגדל הצורך בניהול עצמי ויוביל למהפכה של ממש בהתנהלות האנושית,
כך שכל אחד יהפוך למנכ"ל של חייו ושל עבודתו. משמע – כולנו יכולים ללמוד כיצד לפתח את רמת האינטליגנציה התוצאתית שלנו ובכך לשפר באופן משמעותי את הסיכויים להגיע אל מקסימום ההצלחה, במגוון תחומי חיינו.

אינטליגנציה תוצאתית גבוהה של "המצליחנים":
האנשים והארגונים המצליחים ביותר הינם בעלי אינטליגנציה תוצאתית גבוהה, כלומר יש להם יכולת טובה לניהול עצמי ממוקד תוצאות. יכולת זו באה לידי ביטוי גם באופן שבו הם מגדירים את התוצאות הרצויות להם בעתיד – וגם בדרך הממוקדת בה הם פועלים להשגתן,
ע"י מינוף יכולותיהם המרכזיות והתמודדות עם הגורמים המעכבים אותם, אבל… אך ורק ביחס להשגת התוצאות הרצויות, ולא בפני עצמם.
שימו לב אם כן, כי האינטליגנציה התוצאתית איננה פועלת לשפר את הכישורים או להשביח את האמצעים שלנו – נהפוך הוא! "המצליחנים" מתמקדים בהפקת מקסימום תוצאות מתוך יכולות קיימות.
במילים אחרות: התפיסה העומדת בבסיס פיתוח רמת האינטליגנציה התוצאתית, הינה למקסם את מה מדוע כיוון שעל פי עקרונות תורת הניהול ממוקד היעדים (אותם מציג הספר)
במונחי עלות אל מול תועלת – נוכל להגיע להצלחה משמעותית על בסיס ניהול האמצעים העומדים לרשותנו, ולא בהכרח ע"י השקעה נוספת בהשבחתם.

פיתוח רמת האינטליגנציה התוצאתית – תהליך שיטתי לסגירת הפערים בין המצב המצוי לבין המצב הרצוי

האינטליגנציה התוצאתית כוללת 3 כישורים נפרדים, הפועלים במיטבם יחד וניתנים לשיפור משמעותי: 1. מודעות להתנהגויות המקדמות והמעכבות ולצרכים המניעים 2- יכולת הבחירה וההגדרה הנכונה במטרות העתידיות 3 – יכולת תכנון וביצוע ממוקדי מטרה

בהתאמה לשלושת מרכיבים אלה ובדומה לכל תהליך ניהולי שיטתי אחר, גם תהליך פיתוח האינטליגנציה התוצאתית בנוי בשלושה שלבים מרכזיים: מיפוי תשתיות קיימות, בחירה והגדרת התוצאות הרצויות ותכנון וביצוע הדרך להשגתם.
כל אחד משלבים אלה כולל כלים ניהוליים פשוטים וידידותיים, אותם יכולים כולנו ללמוד וליישם במגוון גדול של תחומי חיינו.

למי כדאי לפתח את רמת האינטליגנציה התוצאתית?

תהליך פיתוח את רמת האינטליגנציה התוצאתית מקדם אותנו אל מקסימום ההצלחה שלנו בחיים, בעבודה או בעסקים – ולכן מתאים וכדאי לרבים מאתנו: לצעירים בתחילת הדרך, למנוסים יותר החושבים על קריירה שנייה ולפנסיונרים הצעירים של ימינו המתכננים קריירה שלישית.

לבעלי עסקים, מנהלים שכירים ומנהלים לעתיד. לזה המתקדם לתפקיד חדש בארגון, וגם למי שעובר לארגון אחד.לאלה הרוצים לעשות שינוי בחיים – אך אינם יודעים איזה שינוי בדיוק.
למי מאתנו שיש לו מטרות ברורות, אך איננו מצליח להשיגן. לכל אלה שאף פעם אין להם מספיק זמן או כסף – וגם למי שיש, לזה השואף לצאת יום אחד לעצמאות, וגם לאלה החולמים על זוגיות ומשפחה.
בקיצור, לכל מי שרוצה להצליח!

כי אמנם נולדנו עירומים, רטובים ורעבים – ומאז זה רק והולך ומסתבך… אך היות וכולנו רוצים להצליח (כל אחד בדרכו) וכולנו יכולים להצליח לו רק נלמד כיצד – הספר מסביר כיצד לשפר את רמת האינטליגנציה התוצאתית האישית,
הקבוצתית והארגונית, שלב אחרי שלב – ובפעם הראשונה ניתן ללמוד כיצד להצליח – בצורה פשוטה, ידידותית ומעשית.

על המחברת :
ד"ר דיתי קליין, מחלוצות המחקר בתחום האינטליגנציה התוצאתית והדרכים לפיתוחה, היא יועצת, מאמנת ומרצה לניהול עסקי ואישי ממוקד תוצאות.
לפרטים: www.dtc-coaching.co.il dt@dtc-coaching.co.il .

Facebook
Twitter
LinkedIn

פוסטים נוספים

בלוג

נע"ת > אזרחות ומה שביניהם

נלך קצת במנהרת הזמן לימי הקורונה ולקורס דירקטורים מקוון בסגר בהמצאה שהכרנו >ZOOMבאחד המחזורים הצטרף פורש ותיק מעל עשור שהציג עצמו כסמנכ"ל בחברת תחבורה גדולה

קרא עוד »
בלוג

דפוס חשיבה במו"מ מול מעסיק

בתחנת הפרישה או בעוד תחנות קריירה בשנים שאחרי.. אנו מגיעים למו"מ מול מעסיקים.באזרחות שלא כמו בצבא -הדפוס אינו "חד חד ערכי" באמת.אלא פעמים דברים נאמרים

קרא עוד »