הכוון תעסוקתי או ייעוץ תעסוקתי / מקצועי או ייעוץ לימודים בפרישה מצה"ל או כוחות הביטחון ,הינו הליך הכולל איבחון ויעוץ אשר יוביל את הפרט בדרך הנכונה להגשמת המטרה של מימוש עצמי ומיצוי בשוק התעסוקה בטווח הקצר והארוך!
רפי פלג יועץ הבית של קהילת הביטחון כותב באתרו את המילים הבאות:
משרת החלומות -היא השילוב המיטבי בין תחום התשוקה התעסוקתית שלך (מה עושה לך את זה, ממה אתה נהנה, מה אתה אוהב), לבין מכלול האיכויות התעסוקתיות שלך ( כישורים, יכולות, מיומנויות, ידע וניסיון מקצועי ) לבין מכלול התגמולים שאתה מצפה לקבל מהתעסוקה שלך (מינון בין עבודה ומשפחה, פנאי, שכר, יוקרה).
זהו הזיקוק של "הרעיון המסדר" שמציג מר רפי פלג באתר שלו :
אוהב – תחום התשוקה :עניין סיפוק כייף
רוצה- סט תגמולים : שכר יוקרה פיתוח קריירה.
יכול – מכלול האיכויות התעסוקותיות :כישורים,מיומניות,יכולות, ידע, ניסיון מקצועי.
בשוק יש שפע אפשרויות והצעות לייעוץ והכוון – אז איזהו הייעוץ האולטמטיבי?
בתפיסה המסורתית ארגונים נשענים על מיונים פסיכולוגים המתבססים על שאלונים ושיטות ותיקות , עם זאת בשנים האחרונות גם ארגונים וגם אנשים פרטיים נעזרים בחוות דעת נוספות כדי למקד עצמם בעולם
העיסוקים ההולך ומתפתח כמו למשל :
ייעוץ 1*1, איבחון עצמי בעזרת תוכנות מקוונות באינטרנט,הסתייעות בקואצ'ינג , נומורלוגיה ,גרפולוגיה, אסטרולוגיה ואפילו חוות דעת מרבנים ששמם יצא לפניהם לפורשים הנמצאים בצומת דרכים ניהול הבחירה שלהם חייב להיות מדוייק כדי לאפשר להם השתלבות מהירה ומוצלחת בשוק התעסוקה לכן צה"ל מאפשר "אבחון תעסוקתי" 1/1 בוואוצ'ר לתיאום פנה כאן.https://lp.vp4.me/gdqk
הייעוץ תעסוקתי צריך להיעשות על ידי מקצוענים שהם לא רק פסיכולוגים במכון מיון תעסוקתי גדול ,אלא גם אנשי מקצוע המתענינים בנעשה במשק, שביצעו תפקידי שטח ,מעורים במגמות התעסוקתיות בארץ ובעולם מכירים ארגונים במשק ומבינים את צרכי המעסיק, ובעלי כלים לזיהוי ומיפוי של הצרכים והמניעים של הפורש כפרט בחיים האישים ובבחירת הקריירה. להערכתינו הדבר הנכון ביותר הינו בחירה ב"אבחון משולב" של 3 אפיקי ייעוץ מעולמות תוכן שונים זאת על מנת לקבל "תמונה רב מימדית" ככל האפשר ולראות האם ישנן המלצות החוזרות על עצמן ומתוקפות. תהליך כזה ייקל ללא ספק את הבחירה של הפורש/ת וישפר את סיכויי ההצלחה בבחירת הקריירה הבאה.
פתרון זה של איבחון 1/1 יכול (כדוגמא) להתאים לחלק מפורשי צה"ל .בעיקר לכאלה שחוששים ללכת למכון מיון תעסוקתי גדול משני טעמים:
א.תחושה שיילכו " לאיבוד" – מרבית הארגונים שעסקו בעבר רק במיון תעסוקה והשמה התפרסו לכיוונים עסקיים נוספים כמו הדרכות מכרזי מדינה בתחומים שונים ולכן כבר לא נתפסים כאוטוריטה.
ב.חשש כבד לכך שהחברות הגדולות שעוסקות במיון תעסוקתי יחשפו את חסרונותיו למעסיק פוטנציאלי (אמונה הרווחת בקרב חלק מפורשינו אשר יש בה הגיון עסקי אבל טרם הוכחה מעל כל ספק)
מאמר זה הינו מאמר מערכת אשר נועד לעודד גם חשיבה אחרת ואין לראות בו תחליף לייעץ מקצועי
או תחליף ליעוץ של מנהל הפרישה. בכל סתירה באשר לנאמר =תשובת מנהל הפרישה הינה הקובעת.
לתיאום אבחון 1/1 אצל מומחה תעסקותי בוואצ'ר פנה כאן