עשיתם קריירה ביטחונית, שירתתם בצה"ל או במשטרה, עבדתם במקום מוכר והגעתם למעמד מכובד. עכשיו, אתם בסמוך לפרישה ובודאי שואפים להתחיל קריירה שנייה בשוק האזרחי. בתקופה הראשונה שלאחר השחרור, פורשי משרד הביטחון עשויים למצוא את עצמם מעט אובדי עצות. אז איך מתכוננים?
לנו הפתרונים לפחות בכל הקשור להכנה הכרחית בתחום האנגלית.
החשיבות של השפה האנגלית להשתלבות בתפקידים אזרחיים
על מנת להתפתח ולהגדיל רווחיות, חברות רבות בשוק האזרחי בישראל מתרחבות לשוק הגלובאלי. כתוצאה מכך הן עובדות עם גורמים בחו"ל באופן שוטף ויומיומי ומחפשות לגייס עובדים ומנהלים בעלי שליטה באנגלית. בעוד שרובנו יודעים אנגלית ברמה בסיסית, אנגלית למטרות עסקיות מהווה גורם חשוב ביותר בסיכויים להתקבל לתפקיד ניהולי. יתרה מכך, אותם מקומות עבודה תחרותיים מחפשים אנשים שיודעים להתנהל בעבודה בשוק העולמי תוך שימוש בתקשורת בין-תרבותית מודעת, מכבדת ומקדמת. הרקע הצבאי נותן בסיס מעולה לתפקידי ניהול, אך הדרישה לתקשר בהצלחה באנגלית מקצועית עם אנשים מתרבויות שונות מהווה משוכה נוספת למשרה הנחשקת.
מהי אנגלית עסקית?
ראשית, בואו נבין למה מתכוונים כשמציינים את הביטוי "אנגלית עסקית"? עולם העסקים הבינלאומי מתקשר ברובו לפי הסגנון האמריקאי. לאמריקאים מוסכמות לגבי כתיבת מיילים, סגנון דיבור, בחירת מילים נכונה, והתנהלות חיובית ומכבדת גם כשהסיטואציה מאתגרת. בנוסף לכך, בעולם העסקי, מצופה מבעלי תפקידים שיהיו מסוגלים להעביר מצגות, לנהל פגישות ושיחות ועידה, כמו גם לנהל שיחות חולין לביסוס אמון הדדי, לשלוט במושגים פיננסיים ולדעת להסבירם, לדעת לנהל משא ומתן ועוד.
מיומנות תקשורת בין-תרבותית גם היא הכרחית, אך כזו שרבים מאיתנו הישראלים אינם מודעים לה ולחשיבות הקריטית שלה בעולם העסקים. סוגיות כגון איך פונים לאנשים מארצות שונות, איך מציגים עצמנו, איך מנהלים משא ומתן מקדם, איך מביאים לתוצאות אופטימאליות ולא פוגעים בעמיתים בדרך? מה חשוב לדעת על התנהלות בארצות המזרח לעומת זו בארצות המערב? איך מגשרים בין הפערים הללו? נושאים אלו חשוב ללמוד מהמומחים, מאנשים שגדלו וחיו בתרבויות שונות ויודעים "לעשות עסקים" בצורה מכבדת שמביאה למיקסום שיתוף הפעולה עם גורמים בעולם.
האם מאוחר מדי ללמוד שפה זרה בשלב זה?
יש שיגידו שזה מאוחר מדי, ושבגיל מבוגר כבר אי אפשר לספוג כמויות מידע גדולות, כפי שדורשת היכרות עם שפה חדשה. בפועל, זה לא כל כך נכון: מחקרים מוכיחים שהמוח ממשיך להתפתח במשך כל שלבי החיים, ולכן אין שום סיבה שבגללה לא תוכלו ללמוד אפילו מקצוע חדש הרבה אחרי גיל 40. בנוסף, על מנת לקלוט את רמת האנגלית הדרושה, אין צורך ללמוד בעל פה את כל מילון אוקספורד. באופן ספציפי, מה שדרוש לכם הוא בעיקר אנגלית עסקית, על כלליה וגינוניה. אל תשכחו שפעמים רבות תצטרכו לתקשר עם אנשים ששפת האם שלהם גם היא אינה אנגלית. עם זאת, חשוב מאוד לשמור על כללי ההתנהגות המקובלים בזירה הגלובאלית.
הסוד הגדול בלימודים – טיפ מחברת TriEnglish
חברת TriEnglish מתמחה באימון להתנהלות שוטפת ומקצועית בשפה האנגלית העסקית, והיא פונה לאנשי עסקים, מנהלים ועובדים בחברות, מפעלים וארגונים בינלאומיים. החברה משתמשת בשיטת לימוד אפקטיבית המחזקת מיומנויות שפה מרכזיות תוך העשרת אוצר מילים. הלמידה משלבת גם תרגול רב באמצעות סימולציות ומשחקי תפקידים מתוך עולם התוכן הנוכחי או העתידי של הלקוח. באמצעות הקורסים של החברה תוכלו לשפר את רמת האנגלית העסקית שלכם בצורה ממוקדת, ולשלב בצורה אופטימאלית בעבודתכם החדשה את הכישורים שרכשתם בעברכם הצבאי עם אלו שלמדתם במהלך הקורס. בכך תוכלו ליצור לעצמכם יתרון תחרותי ייחודי בשוק העבודה. הנה כי כן, לא רק שהמעבר לחיים האזרחיים יהיה חלק, אלא גם עשוי להוות את נקודת ההתחלה של קריירה בינלאומית משגשגת.
הכותבת יפעת מן היא מנכ"לית של חברת TriEnglish להוראת אנגלית ותקשורת עסקית
לפרטים נוספים על לימודי אנגלית פנה כאן!