עוברים לבית בריא

החלטתם לאמץ לכם אורח חיים בריא יותר.
גם אתם השתכנעתם שצריך שינוי, ואך טבעי הוא שאתם רוצים את כל הטוב הזה גם עבור היקרים לכם.

אין ספק שקל יותר לעבור שינוי יחד, כשכולם מבינים את חשיבות השינוי ורתומים אליו.
אבל מה לעשות שלפעמים אחד מבני הבית "דוחף" חזק לשינוי והאחרים גוררים רגלים או אפילו מתנגדים?
ובכלל- מאיפה מתחילים, איך מוציאים מהבית דברים שכל כך אוהבים? האם חייבים ללכת עד הסוף?

חמישה כללים פשוטים כדי להתחיל להניע את השינוי בבית:
1. צעדים קטנים- גם אם נדמה שהשינוי הנדרש הוא גדול מאוד, עדין יש משמעות לכל צעד קטן שעושים. לדוגמא-אם אנחנו פחות מקפידים שבכל ארוחה יש מנת ירק, הצעד המתבקש הוא להקפיד על מגוון ירקות בארוחה, כך שכל אחד יוכל למצוא ירק שאהוב עליו, או אם המשפחה רגילה להזמין פיצה פעמיים- שלוש בשבוע, נתחיל להפחית בהדרגה את מספר הפעמים ואולי נחליף כל פעם כזו בהכנת פיצה ביתית מרכיבים טריים ובריאים יותר.

2. בלי הצהרות גדולות- אין צורך להכריז "מהיום אצלנו בבית אוכלים בריא", במקום זה ניקח אחריות לקנות מצרכים בריאים יותר, להכין ארוחות בריאות ומאוזנות ולוודא שיש מגוון אופציות בריאות למאכלים הפחות בריאים שאולי בני הבית רגילים אליהם כיום.

3. לאפשר הסתגלות- כמעט בכל בית יש מספר מזונות או מנות שאנחנו מבינים שהם לא באמת אוכל מזין, אבל בני הבית או לפחות חלקם התרגלו לצרוך אותם כמזון לכל דבר. לדוגמא- בורקס, שניצל תעשייתי או מזון תעשייתי אחר, מעדני חלב מתוקים, דגני בוקר (בעיקר המתוקים שבהם אבל לא רק)ועוד… כדאי להתחיל מאחד מהמוצרים שאנו מבקשים להיגמל מהם, לחכות שיאזל ובקניות הבאות לא לחדש את המלאי (במקביל יש לוודא קיומו של תחליף הולם). לשאלות בני הבית נענה: "הפעם לא קנינו, מדי פעם נקנה". כך מתרגלים בהדרגה שישנם מוצרים שאינם בסל הקניות הקבוע שלנו אלא רק מדי פעם,וכשההסתגלות התבססה עוברים למוצר הבא.

4. קצת פחות- טעמים הם עניין של הרגל. למשל,מי שרגיל לטעם מתוק מאוד של התה למשל יתקשה לוותר על המתקתו, ומי שרגיל לטעמה של אבקת מרק בתבשילים יתקשה לוותר על השימוש בה. הניסיון מלמד, שהפחתה הדרגתית, כמעט בלתי מורגשת, תאפשר תוך זמן קצר לעשות שינוי משמעותי. אם נפחית למשל בכל בישול כמות קטנה מאוד מאבקת המרק, נוכל תוך פרק זמן קצר להגיע לכמות מינימאלית וגם לוותר עליה לחלוטין (נצטרך כמובן להחליף בתבלינים).

5. דוגמא אישית- אין ספק שהורים שמבצעים בקביעות פעילות גופנית משפיעים בכך על הילדים יותר מכל "הרצאה" על כמה חשוב לעשות ספורט. לא רק הילדים מושפעים, בני הזוג מעודדים כך אחד את השני להתמיד. אז אם אנו עושים משהו טוב למען בריאותינו כדאי להתמיד בו גם אם לא כל בני הבית מיד באים בעקבותינו, לכל אחד נדרש פרק זמן משלו לעשות את השינוי שלו.

בתיאבון
אשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה – אפשר להתייעץ איתי כאן!
למעונינים בהליך ליווי או טיפות ניתן לממן באמצעות סל הפרישה מצה"ל
איילת הראל, N.D, נטורופתית והרבליסטית קלינית

Facebook
Twitter
LinkedIn

פוסטים נוספים

בלוג

נע"ת > אזרחות ומה שביניהם

נלך קצת במנהרת הזמן לימי הקורונה ולקורס דירקטורים מקוון בסגר בהמצאה שהכרנו >ZOOMבאחד המחזורים הצטרף פורש ותיק מעל עשור שהציג עצמו כסמנכ"ל בחברת תחבורה גדולה

קרא עוד »
בלוג

דפוס חשיבה במו"מ מול מעסיק

בתחנת הפרישה או בעוד תחנות קריירה בשנים שאחרי.. אנו מגיעים למו"מ מול מעסיקים.באזרחות שלא כמו בצבא -הדפוס אינו "חד חד ערכי" באמת.אלא פעמים דברים נאמרים

קרא עוד »