Landeau chocolate
בתכנית הקולינרית "אנחנו על המפית" (כאן), מראיין השף ברק יחזקאלי את השפים מעבר לים תוך כדי בישול וטעימות.
הפעם בסיור בליסבון מראיין את הגברת שהקימה את קפטריית Landeau chocolate
הקפיטריה מוכרת אך ורק עוגת שוקולד (ונו טוב ..גם קפה )
היא מספרת שהכל החל כאשר עבדה בבית קפה בלונדון כסטודנטית וכדי להגדיל את ההכנסה הציעה להם עוגות משלה.
די מהר הפכה עוגת השוקולד שלה למבוקשת ביותר בבית הקפה בלונדון.
היא סיימה את הלימודים, חזרה לליסבון וניהלה בית קפה של חברים והסיפור חזר על עצמו.
ואז..
היא החליטה שתפתח מקום משלה.
ה"נשמות הדאגניות" (שיזמים רבים מכירים היטב) לחשו על אוזנה שלא כדאי..שזה מסוכן
ונו טוב.."אם את חייבת תפתחי" אבל למה רק עוגת שוקולד.
ומה אם מישהו ירצה עוגת לימון? היא נשאלה
"אז שיתכבד ויעבור לבית קפה אחר..ואני ממש בסדר עם זה" כך ענתה ויצאה לדרכה.
כיום בית הקפה שלה בליסבון מלא פעיל ויש בו
רק עוגות שוקולד (נו טוב. גם קפה).
*
בניגוד לתאוריות של "פיזור סיכונים".
בניגוד לתאוריות של "ריבוי מקורות הכנסה".
בניגוד לתאוריית "כל הביצים בסל אחד".
*
הלכה עם:
@ אהבתה (לעוגות שוקולד).
@ הלב (למרות "הסיכון המובנה" בהקמת עסק של מוצר אחד) .
@ "עם מה שהיא יודעת שכולם יודעים שהיא עושה הכי טוב".
ככה פשוט..
ומאז היא עושה זאת שוב ושוב ושוב (ושוב).
רק עוגות שוקולד (נו טוב.. גם קפה).
*
גילוי נאות.
מעולם לא הייתי בליסבון.
אבל יש לי הרגשה שכאשר אגיע לעיר לא אעמוד בסקרנות לבקר שם ולטעום עוגת שוקולד (נו טוב..גם קפה)
