טיול משפחות בארה"ב טיפים כללים

לקראת פרישה או בר מצווה עולה נושא הגיבוש האולטמטיבי טיול משפחות לארצות הברית מגוון הטיולים המשפחתיים לארצות הברית רב מידיי כדי להכילו (חוף מזרחי,חוף מערבי,קרוואן,טיול מלונות,פארקים וכדומה) מטרת הכתבה הינה לתת כלים וטיפים להכנות למסע באופן כללי וניהולו בצורה מיטבית על פי מיטב ניסיוננו,בהמשך תעלה כתבה המתארת את המסלול שעינו למקרה שתבקרו בו -תהנו

ביטוח רפואי
בעלי כרטיסי אשראי בינלאומי זכאים לביטוח חינם עם יציאתם לחו"ל(ברובם מוגבל לכ45 יום) עם זאת מומלץ לרכוש גם את ביטוח וקפות החולים מאחר ובביטוח חו"ל רגיל היקף הכיסוי כולל את האישפוז והטיפול בארץ בתוכו
וברגע שנגמר סכום הכיסוי למעשה הלקוח בבעיה,לעומת זאת בביטוח קופת חולים יש קשר ישיר ומרגע הגעתך לארץ אתה ממשיך להיות מטופל במסגרת ביטוח הקופה עד החלמתך והיקף הכיסוי כולל למעשה רק את ההוצאות בחו"ל.
יש לבדוק עניינת בקופה אבל זה הרציונל המוביל

מספרי טלפון חינם
בכל מקרה שיש אפשרות להתקשר למספרי חינם בארצות הברית חשוב לנצל זאת כי לעתים ההמתנה ארוכה מאוד, כיום יש מרכזיות בהם אתה נדרש ל"דבר" ול"ענות" במלל לשאלות ממיינות ומציקות ועדיף להתקשר ולבזבז את כספי הספק
ולא את שלך ,שימו לב כי שיחות מנייד שלך מחויבות וכדי לנצל את מספרי החינם יש להתקשר מטלפון נייח במלון או בפארק בו אתה נמצא.

חגים חשובים בארצות הברית
ישנם מספר חגים חשובים שיש להתחשב בהם מבחינת עומסי תנועה,צפיפות וביקוש באתרים וכן במציאת sale משמעותי יותר.
בניגוד לחגי ישראל שהינם דתיים, בארה"ב תמיד יחוברו חגים אזרחיים נקבעים לימי שני כדי ל"ייצר" סופשבוע ארוך במיוחד
1 בינואר – ראש השנה
* יום השני האחרון בחודש מאי – יום הזיכרון
* 4 ביולי – יום העצמאות
* יום השני הראשון בחודש ספטמבר – Labor Day (יום העבודה)
* יום השני השני באוקטובר – יום קולומבוס
* 11 בנובמבר – Veterans Day (יום החייל המשוחרר)
* יום חמישי הרביעי בנובמבר – חג ההודיה
* 25 בדצמבר – חג המולד

השכרת רכב ומה שמסביב
שוק פרוע אבל כדאי להתמקח, למשל אנו העברנו את הצעת המחיר של ספק "חבר" אלאמו לסוכנת והיא הצליחה לקבל את אותה הנחה,ברוב החברות המחיר די זול יחסית לאמריקני ממוצע
וכולל טנק דלק חינם (שווי של 100 עד 120 דולר שניתן לנכות מהמחיר של ההשכרה) ביטוח מלא למעט ביטוח תאונות אישיות (הרחבה שלא בטוח שצריך וביטוח חילוץ בעת תקלה (מנויי ממסי AAA לא זקוקים לכך)
סוג הרכב : קחו לפחות מיני-ואן, לא להתפשר.
החברה בה שכרנו אלאמו/ נשיונל שולחים אותך לבחור איזה רכב שאתה רוצה מהחברה ולכן אתה יכול לבחור רכב הכולל את צרכיך(למשל מטיילים עם ילדים יכולים לקחת רכב עם די .וי.די בעוד שאם אתה מזמין מראש אתה משלם על כך תוספת)
את השכרות הרכב יש לתכנן כך שיהיו שבוע שלם (לא יותר ולא פחות) על פחות אתה משלם במילא שבוע למרות שלא אומרים לך זאת וכל יום מעבר לשבוע את משלם חלק יחסי מוגדל ב30-40 אוחוז יותר.
גי.פי.אס (למקרה שיש מגבלת הפעלת waze ) בכל מקרה תמיד שתהא מפה זמינה למקרי חירום
כבישי אגרה – יש לחשב בהוצאות כבישי אגרה בהתאם לכמות המרחקים שאתה מתכוון לנסוע (הייתי אומר בין 100 -150 דולר די מייצג טיול של 3 שבועות עד חודש ),
אחרון חביב : קשרו סרטים על גג המכונית כך תמצאו אותה בקלות בין ים המכוניות בכל מקום.

טיסות פנים (דומסטיק בשפה המקומית)
אנו קנינו כרטיס משולב של "אל על" ו"יונטייד" לטיסות פנים והתאכזבנו מאוד, מתברר כי המחיר אומנם מוזל במעט ממחיר מחירון
אבל "יוניטד" מתנערת מלקוחות "אל על" ,כך למשל שבוטלה לנו טיסה לקוח אמריקאי יכול היה לבחור טיסה ליעד אחר בעוד לנו נאמר כי בגלל ההסדר עם "אל על" עלינו לחכות 24 שעות לטיסה הבאה ללא מזוודות,ללא כלכלה ובמימון רק של 50 אחוז למלון .
הזמנת מקומות-
לא בכל החברות ניתן להזמין מראש מקומות בגלל שכרטיסי ה"ווזה" נחותים לכן עם ההגעה לארה"ב מומלץ ליצור קשר טלפוני ולבקש מקומות שמורים, לרוב יענו לבקשה אלא אם כן המקומות שיש לשירות תפוסים,(יש מקומות שמורים שמראש לא נפתחים לקהל והם בסמכות נקודת הצ'ק אין בשדה התעופה כדי שלא יהיו "קרחות מושבים") לכן לא להתייאש ולנג'ס להם גם בשדה .
אבטחה- (מהסרטים)
עקב אירועי 11 בספטמבר ,מפשיטים אותך לגמרי וללא פשרות, יורו לך לזרוק את המיים והשתייה,כלי שנראה קצת כלי חד ייזרק אלא אם שלחת אותו לבטן המטוס. את הלפטופ ינחו אותך להוציא מתיק הנשיאה ועוד .
מזון – בטיסות פנים תקבל רק שתיה ואולי חטיף בוטנים לכן בטיסה ארוכה הכינו משהו כריך או משהו משביע לקחת איתכם, מייד עם העלייה תבקשו כריות כי הן מועטות מאוד
אובר בוקינג- בארה"ב זה לא אולי- זו השיטה! לכן מומלץ לעשות צ'ק אין ו-או להגיע בזמן אחרית ייתכן שתישארו על הקרקע.

הצטרפות לממס"י AAA
האמת היא שווה כל גרוש, בעיקר מה שזה שווה בארצות הברית, מה שאתה מקבל בארץ הוא כלום וחסר משמעות כמעט 45 דקות הדרכה ש"נמרחות" כדי לאלץ אותך לשוב ולרכוש שעות ייעוץ, ובנוסף מנסים להציע לך להשכיר רכב, לקנות אצלם מזוודות, מפות AAA שאתה מקבל חינם לגמרי בארה"ב ועוד.
שאתה מגיע לארצות הברית לרוב לא בודקים כלל את הכרטיס (לנו בדקו רק במקום אחד) אבל זה די כמו כרטיס "חבר" בארץ ,לכל מקום שאתה נכנס או קונה משהו שאל אם יש הנחה לחברי AAA והמון פעמים תופתע לגלות .אנו חסכנו כ120 דולר בעוד שילמנו על חברות זו רק 115 ₪ כולל ה45 דקות הדרכה "חינם".
חברות זו מקנה לך גם אפשרות להירשם לאתר www.aaa.com לצורך בניית מפות דרך טובות מאוד אבל תוכל לעשות זאת גם ללא חברות כגולש מזדמן (עליך לציין את המיקוד/zip cod 32746 כברירת מחדל)

יש לשים לב בפרסומים האם העסק "מוכר על ידי AAA ומפורסם במדריך שלו או נותן הנחות לחברי AAA אתה יכול לסיים ארוחה במסעדה ולגלות כי השלט בכניסה רק הצביע על פרסום במדריך AAA ואתה משלם מלא על הארוחה.
רכישת כרטיסים לאטרקציות ב AAA רכישת כרטיסים לרוב הפארקים זוכים להנחות לא גדולות אבל בכל זאת הנחות (בדרך כלל לחבילות בלבד ולא כרטיס בודד ,לפחות בפארקי דיסני זה כך) מה שלא השתמשת כלל אתה יכול להחזיר ולקבל מלוא כספך חזרה,תיאורטית אתה יכול לרכוש כרטיסים לכל הפארקים להחליט כל בוקר לאן אתה הולך ולהחזיר את היתרה תמורת החזר מלא בסוף הטיול. כמובן שאם קנית חבילה (לדוגמא 3 ימים בדיסני) וניצלת רק יומיים כבר לא תוכל להחזיר אלא למכור לאחר ה"דילרים" במחיר של קצת הפסד.

הוצאות מוכרות
במידה ואתה או בן/בת זוגך בעלי עסק ומתכננים לבצע פעילויות או לקנות פריטים לעסק שלך זכור לבדוק עם רואה החשבון טרם היציאה מה ניתן להכיר ומה עליך להציג מעבר לחשבוניות.
רישיון בינלאומי לרישיון נהיגה- הכי זול בממסי ולא בדואר ,לא בטוח שצריך זאת,אותי עצר שוטר והסתפק ברישיון הישראלי הישן והטוב ולא הבין מה זה המסמך המצורף-שיקולכם
שימו לב-ממסי חייבו אותי בשנה העוקבת בחידוש מנוי ללא אישורי. אם אתם לא מאלה שבודקים את דוח כרטיסי האשראי שווה לבדוק אחרת שיטת "מצליח" תתפוס אתכם לא מוכנים.

ארוחות בוקר במלונות
רוב בתי המלון מציעים ארוחת בוקר קונטיננטלית אבל התפריט יכול לנוע בין 2 טוסטים ריבה וקפה לבין ארוחה כמעט מלאה שדי ניתן לשבוע ממנה, שימו לב בהזמנה לבקש קצת יותר פרטים וקחו זאת בחשבון ביחס עלות תועלת,חלק מהמקומות נותנים זיכוי למסעדה קרובה כאופציה לשידרוג וזה די משתלם ברוב המקרים.

חניות בניו יורק מנהטן- כן /לא
החניה במנהטן יכולה להיגע עד 100 דולר ביום במידה ,ככל שתלך מזרחה המחירים יעלו, אבל כדאי לבדוק עם המלון בו אתה מתארח ולפעמים תופתע לטובה מעסקה שיש להם עם חניון שלוקח ומביא את הרכב לפתח המלון. אנו שילמנו בניו יורקר רק 76 דולר לכמעט 3 ימים שזה מחיר מציאה.
דרך אגב- רכב מיני ואן נחשב בארה"ב כרכב פרטי ולא כמסחרי בארץ ולכן בדקו שבכבישי אגרה/ חניונים וכדומה לא מחייבים בטעות יותר או לחלופין במכונות אוטומטיות אל תטעו ותשלמו יותר.

מט"ח
2000 דולר במזומן בהחלט יספיקו להתארגנות ראשונית בתנאי שהכל שולם מראש
יש להצטייד לפחות ב2 כרטיסים ולשאת אותם בנפרד כדי שאם אחד יאבד יהיה ברשותך האחר, אנו השתמשנו במסטרכרד והגיבוי היה אמריקן אקספרס .תופתעו לגלות כי בעסקים רבים לא מכבדים אמריקן אקספרס בגלל העלויות המטורפות שהוא לוקח מהעסקים.
אהה..וגם שימוש בכרטיסים מבטיח מעקב על הוצאות ונקודות זכות בחלק מהחברות .

בארה"ב יש אפשרות לבחור בין תשלום אשראי לפרעון מיידי (דיביט) וזה נתון לבחירתכם כי אין ממש משמעות ברגע שלקחתם את עו"ש הדולרי, אם בחרתם לא לקנות מט"ח לפני והקניות שלכם יתורגמו בארץ תוצאתית יש ממש חשיבות להפקיד על חיוב בקרדיט כדי שלא תיכנסו למינוס לא מתוכנן בארץ.
לגבי שטר של 100 דולר בו רוב הפורומים מזהירים מכך –לא דובים ולא יער בכל מקום קיבלו מאיתנו בלא בעייה.

רכישות כרטיסים באמצעות האינטרנט לחוויות בחו"ל
נוח וקל אולם יש לקחת בחשבון בלת"מים (בטח עם ילדים) ולכן שווה לשקול מסלול עם אפשרות ביטול.

כרטיסי טיסה
יש לבדוק כי השמות תואמים במלואם לדרכון,כמו כן התואר (לוודא שגברת זה לא אדון וילד אינו בוגר) האבטחה בארצות ברית וחברות התעופה "מציקים" מאוד בגלל הנוהלים למשל שבוגר חייב לתת טביעת אצבע ולקטין אסור וכדומה.

משקלות ומידות
בארצות הברית המשקלות והמידות שונות ולכן נכון כבר מהארץ לדעת ולרשום אילו מידות נעליים ובגדים צריך כל אחד (תשומת לב שיש מידות שונות לנוער וילדים ולמבוגרים)
להכיר במיוחד את חישובי ההמרה "בערך "של מייל=ק"מ, פאונד=קילוגרם, אוונס=גרמים וכמובן את שער הדולר אומנם נחוץ חישוב עלות תועלת ברכישת מוצרים אבל בכל הקשור להנאות (מסעדות, מזכרות,בתי מלון)
אל תתאמצו יותר מידי כי אז יכול לפגום בהנאה .

אורך:
1 אינץ' = 2.54 ס"מ
12 אינץ' = 1 רגל = 30.48 ס"מ
3 רגל = 1 יארד = 91.44 ס"מ
1760 יארד = 1 מייל = 1,6093 ק"מ
משקל:
1 אונז = 28.34 גרם
16 אונז = 1 ליברה (פאונד) = 453.6 גרם
14 ליברות = 1 סטון = 6.35 ק"ג
נוזלים:
10 אונז נוזלי = 0.296 ליטר
16 אונז נוזלי = 1 פינט = 0.47 ליטר
2 פינט = 1 קוורט = 0.95 ליטר 1
גלון אמריקאי = 3.78 ליטר
נעלים מידות בישראל / מידות בארה"ב:

כמובן אין לראות במידע זה מידע רשמי או כולל למעט טיפים ודגישם למשפחה המתכננת לטייל בארה"ב
תהנו חזרו לשלום

Facebook
Twitter
LinkedIn

פוסטים נוספים

בלוג

נע"ת > אזרחות ומה שביניהם

נלך קצת במנהרת הזמן לימי הקורונה ולקורס דירקטורים מקוון בסגר בהמצאה שהכרנו >ZOOMבאחד המחזורים הצטרף פורש ותיק מעל עשור שהציג עצמו כסמנכ"ל בחברת תחבורה גדולה

קרא עוד »
בלוג

דפוס חשיבה במו"מ מול מעסיק

בתחנת הפרישה או בעוד תחנות קריירה בשנים שאחרי.. אנו מגיעים למו"מ מול מעסיקים.באזרחות שלא כמו בצבא -הדפוס אינו "חד חד ערכי" באמת.אלא פעמים דברים נאמרים

קרא עוד »