שאבור SHABOUR בריף על אסף גרניט בכתבה

רקע
בלא להתייחס לטעם הקולינרי שלכם ,או דעתכם על כתבת יח"צ או הסימפטיה אליו כוכב תקשורת.
בדרך מאד מיוחדת מוצג במהלך כל הראיון "המתח הקבוע" שיש לו בין ביטחון מלא לחוסר ביטחון
המתח הזה הוא זה היוצר אצלו את הזרם המחשמל והתנועה קדימה.
כמו הסתירה המובנית בין השם SHABOUR לבין השאיפה ל"שלם"
ואז ברגע נתון אחד כמו שף מקצוען –
הוא "מ צ ל ח ת" את החזון שלו ואת עקרונות פעולה שלו לרגע אחד,
כאשר הוא צועד ברחוב מונטורגיי ומסביר לכתבת:
(היה חשוב לי לשכתב מילה במילה)
"תראי אותנו מסתובבים לנו בפריז, במונטורגיי,
אני עם שקית ארטישוקים ביד,
צמצמי את ה לרגע הזה, של להסתובב ככה ולדעת שאתה בעוד שעתיים/שעה -מגיש אוכל בפריז
בלב של הקולינריה העולמית, זה בתכל'ס מה שעבדתי בשבילו.
זה מה שחלמתי!
(booom!!!!!!!!!)

עוד קצת "תופינים" בין פריים לפריים בכתבה..


כיצד הוא בוחר ירקות
1. ארטישוק- "חימוש מותאם מטרה" (למילוי -עלים גדולים, לתבשיל -את הקטנים לצורך הטעם המודגש)

2. טריות – שעתיים וחצי לפני הבישול הוא קונה בדוכנים מובחרים את הכי טרי (מהחקלאי- לשף- לסועד)

שאיפה למצוינות
1. "אני עדיין משוכנע שהיום בערב הכל יהא גרוע.."
לא הוא לא באמת חושב ככה – אבל דואג לכייל את עצמו למצב ערנות תמידי שלא ישקע חלילה לאדישות וזחיחות.
2. מקצוענות-"כשזה מתחיל, יש אפס מקום לטעויות"
הפרדה מוחלטת בין הסמול טוק וההכנות לבין הריכוז הנדרש עם ה"גונג".

על אותנטיות
מדגיש את חשיבות האותנטיות גם בהופעותיו בתקשורת -היא סוד הצלחתו!
לדעתו עודף "התאמות לטעם הצופים" לא באמת משרת את המטרה והצופים מיד מרגישים זאת.

קריירה ומשפחה
נשאל על הקשר עם ילדו הגדל בישראל לאור עיסוקיו בעולם והיעדרויותיו הרבות.
הוא מדגיש כי יש לו מודעות גבוהה לכך, שומר עמו על קשר רציף ,משתף כי הוא מקפיד על האיכות של כל מפגש לכשזה קורה,
ומפרגן ומעצים את בת זוגו על חלקה במסע המשותף.

קוד קולינרי
"לעולם לא תהא מסעדה שלנו בלי מטבוחה וטחינה"
חשוב שנזכור כי מדובר במסעדת משלין ובטעמים אירופאיים בלב פריז.
אבל למרות כך הוא שומר על המכנה המשותף בכל 10 המסעדות – מתייחס אליהן כמו DNA.
וגם (רק בינינו) תמיד בכל מקום בעולם יימצא איזה ישראלי שיחפש מטבוחה וטחינה ברגע של געגוע לארץ.

סיכום ביניים
1. זה לא היה טיזר לסדנה בפריז (עדיין אין כזו על הגרף 🙂)
2. זה גם לא היה פוסט על מסעדות.
אלא סוג של "שיטוט של בין השורות" או במקרה הזה בין frame ל frame

קישור ליומן כאן- החל מדקה 43 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

פוסטים נוספים

בלוג

CV (קורות חיים) ב360 מעלות

כידוע מידי חמישי מזה כמעט 12 שנים אני מקיים יום קבלה בקהילה ללא עלות, באהבה וכמה פעמים שכל אחד/אחת צריכיםהפורש/ת הצעיר/ותיק יכולים לבחור האם ירצו

קרא עוד »
×