הכנה מנטלית ,מעשית ותעסוקתית לפרישה משירות ביטחון.היום יצאת מראיון סיכום פרישה, שנה מהיום אתה במקום אחר ,לא מוכר ,לא ברור ,שונה .אתה מקדיש לכך רגע קט ומייד חוזר לשגרה ,לא ממש מפנים ,מידי פעם נזכר,מנסה ל"הריץ תסריטים". בת הזוג עסוקה גם בתהליך אבל גם היא "נשאבת" לשוטף ומסייעת ל"הכחשה",
שם- בדיוק בתקופה שעליכם להתעשת, להתחיל ברענון קשרים ,לחשוב על כיוונים אפשריים אתה בתהליך הפנמה,(תהליך בריא אבל אם הוא ארוך מידי וממכר הוא יכול להזיק) המחירים שלו יכולים להתבטא בתחומים רבים ,תעסוקתי,זוגי, משפחתי,אישי וחברתי.ולא- לא בטוח שכל אחד יכול בתקופה כל כך קצרה לעבור כל כך הרבה מעברים ולשרוד אותם, אלא אם יתכונן אליה כמו לכל משימה ביטחונית ראויה. נכון שיש חברים שעם סיום השירות ממתין להם "מצנח זהב" אבל לרוב הפורשים ממש לא.
את היתרונות בהעסקת בני 40 ומעלה הבינו מזמן בעולם הגדול, אך כמו ברוב התחומים "מתעכבת הגעתו nלישראל " עד אשר בעל עניין כלכלי או פוליטי יקדם אותו , הרציונל במגמה להעדפת עובדים בוגרים נובעת מההערכה כי רובם מיומנים,מנוסים,יציבים יותר ,אינם צריכים לתמרן בין קריירה ,משכנתא וילדים קטנים,בניגוד לצעירים שעוזבים את העבודה כעבור זמן קצר המבוגרים באים בשביל לעבוד,נכונים לעבודה ומאד גמישים בהיקף המשרה.
לצד הקושי בתפישת עולם התעסוקה במציאות הישראלית אין יציבות בהערכת המעסיקים ליוצאי קהילת הביטחון והיא מושפעת מאד מהלכי רוח בציבור ובתקשורת ויכולה לסייע או לעמוד לרועץ בהתאם לתזמון ההתאזרחות nשלך.
אז מה עושים ?
הפתרונות רבים אך ברצוני להצביע על שניים מהם שנתפסים בעיני כמהותיים בהבטחת המעבר במינימום "נזקים" והשתלבות חלקה יותר בעולם ה"אזרחי".
1.הכנה נכונה
כשנתיים טרם הפרישה עליך להתחיל לעיין בעיתונים, משרות דרושים, עיתוני כלכלה וכדומה ולזהות מגמות במשק :"טרנדים" תרבותיים חדשים,תהליכים כלכליים,מינויים,ולנסות לראות האם יש לך יתרון יחסי במיומנויות שרכשת עד כה כדי להשתלב בכיווני תעסוקה אלה ,אם כן – לך לקורסי ערב, העשר והעמק את ידיעותיך , נסה ל"התברג" לאירועים וכנסים בתחום ולהכיר מובילי דעה שיהיו שם בבוא היום בשבילך,אם לא- צריכים לעשות שינוי – תתחיל עכשיו ואל תחכה לקורס בתהליך הפרישה, כך אתה מאבד זמן יקר.קח הכשרות,שיעורים פרטיים וחונכות ותגיע מוכן ל"קו הגמר". התחקה על עברך האזרחי והביטחוני ונסה לחשוב על מי שמכיר אותך ואת יכולותיך ואולי נמצא בעמדת מפתח או בתפקיד משפיע או אפילו עובד בחברה בפריסה ארצית שאתה מעריך שתוכל להשתלב בה אל תתבייש , תרים טלפון ספר בקצרה ,קבע פגישה ותגיע אליה ומאז –"תתחזק את הקשר" גם אם החבר לא יוכל לעזור ביום השחרור אין לדעת כיצד יתגלגלו הדברים שנה או שנתיים אחריי.
2.מולטי קריירה (רב עיסוקיות)
כל חייך עד נקודת זמן זו חיית במסגרות תומכות וטוטליות,הנטייה הטבעית שלך כאדם היא לחפש מסגרת וזהות תעסוקתית חדשה,למזער סיכונים ואי ודאות. אבל ..העולם התעסוקתי כיום יותר ויותר בנוי על התקשרות חוזית לא מחייבת מה שיכול לגרום לאדם שחש שזכה במשרת חייו למצוא את עצמו יום אחרי מחוסר עבודה.כאן המקום להקים עסק.נכון !בהקמת עסק יש סיכוי וסיכון , אך הקמתו יכולה להפוך לנקודת איזון בתזרים המזומנים. אני חש חובה להאיר בפניך את היתרון של מעמד עצמאי לך כמסיים שירות ביטחון זכאי גימלה .הקמת עסק עצמאי מאפשרת לך להיות נכון בכל רגע נתון לשותפות פוטנציאלית לעסקאות והזדמנויות עסקיות, גם אם הינך עובד במשרה שכירה במקביל. לבחירה זו יתרונות כלכליים ,הוצאות העסק במיוחד אם מדובר בעסק המנוהל מהבית מקבלות הכרה בהוצאות שגם כך כל משק בית מוציא בשוטף (פירוט בשולי המאמר א.פ). החזרי מע"מ מסייעים לך בתזרים המזומנים וכו'- נתונים ששווים כסף רב בקיזוז השנתי במס הכנסה אל מול הגימלה, כלומר : הקטנת חבות המס = הגדלת הכנסה פנויה.
לסיכום "מולטי קריירה"
רב עיסוקיות בקריירה שניה מקנה לך כפורש:
- גמישות תעסוקתיות- בכל נקודת זמן ועל ציר הזמן ,לדוגמא היום אתה שכיר של הבוס ומחר אתה "פרילנסר שלו".
- ביטחון עיסוקי – "תמיד יש לאן לחזור" גם אם העסק לא רווחי באותה נקודת זמן ,אתה בעל משמעות וסטטוס בסביבת העבודה והעסקים..
- .הגשמה – אפשרות לעשות מה שאתה הכי טוב בו, מה שאתה יכול, רוצה ואוהב ובמינון שאתה בוחר.
- תכנון מס חכם שישאיר לך יותר נטו בכיס.
לפני פתיחת עסק יש לשים לב לנקודות הבאות:
1.בחירת סטטוס (חברה בע"מ,עוסק מורשה, עוסק פטור) ,לשים לב למגבלות מעבר מסטטוס אחד לאחר.אין ממש בחירה מוצלחת או לא ,אלא יש להתאים את הסטטוס להיקף פעילות,לסיכון ואחריות שאתה רוצה לקחת על עצמך וכדומה.
- בניית תוכנית עסקית עם דגש על מאזן צפוי להכנסות והוצאות.
- סקירה מקיפה מול רואה החשבון של כל הפעילות העסקית המתוכננת.
- מומלץ להצטרף לקורס יזמות וחשיבה עסקית שלנו ולא לצאת ללא הכשרה – במיוחד לנו כאנשי צבא שלא התנסו בשוק עסקי
הוצאות מוכרות:
בהקמת עסק , במיוחד בהקמת עסק מהבית יש הכרה של מס הכנסה במרכיבים רבים מהוצאות הבית השוטפות שאתה מוציא במילא וללא הקמת עסק אין לך הכרה בהן לצורכי מס . כעצמאי תוכרנה ההוצאות (במלואם או באופן יחסי) ארנונה,מים, חשמל,ועד בית,עוזרת, טלפון קווי ונייד,עמלות ניהול חשבון בנק ,הוצאות שכר דירה/ריבית המשכנתא שלך,תיקונים ותחזוקת הבית,הוצאות רכב ודלק ,כיבוד ושתיה, מתנות ללקוחות וספקים,תרומות קופות גמל ,ביטוחים: מנהלים,דירה ,תאונות אישיות.כמובן שגם מוכרות הוצאות ישירות של העסק מכורות אף הן,עו"ד, רו"ח פרסום יח"צ ועוד.
מידע זה מוגש כשירות מטעם מערכת האתר ואין לראות בו תחליף לייעוץ מקצועי
תרגיש/י חופשי לפנות ולשאול והיכן שנוכל לסייע – נסייע בשמחה
למידע כל קורס "יזמות וחשיבה עסקית פנה כאן https://lp.vp4.me/nzz8
למפגש אישי ללא עלות עם מנכ"ל ביטחונט – פנה כאן! https://lp.vp4.me/r8gr